0 0
Domaći hleb recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 šolja tople vode (oko 240 ml)
1,5 kašičica suvog kvasca
2 kašičice šećera (ili meda)
1,5 šolja integralnog brašna
1,5 šolja speltinog brašna
1 kašičica soli
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike mešavine semenki (lan, suncokret, sezam ili druge semenke po vašoj želji)

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domaći hleb recept

Recept za domaći hleb iz mini pekare

Features:
  • Vegan
  • 3-4h
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Ništa ne stvara osećaj tople i ugodne atmosfere kao miris domaćeg hleba koji se širi kućom. Ako tražite brz i jednostavan, a opet drugačiji recept za domaći hleb, na pravom ste mestu. Ovaj recept za domaći hleb idealan je za one koji traže jednostavnost u pripremi, ali istovremeno žele da eksperimentišu sa ukusima i uživaju u hlebu bez grižnje savesti. Recept je prilagođen pečenju hleba u mini pekari, tako da sve šta treba da uradite jeste da pripremite sastojke, a mini pekara će obaviti ostalo. Recept sadrži okvirne upute, a vi možete da ga prilagodite specifikacijama i funkcijama vaše mini pekare. Ovaj hleb možete da napravite i na standardni način, ako nemate mini pekaru. Sastojci ostaju isti, ali u tom slučaju se menja proces pripreme i pečenja.

Steps

1
Done
5-10min

Priprema

U posudi mini pekare pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer ili med. Ostavite da odstoji oko 5-10 minuta, dok se ne pojavi pena na površini.

2
Done
5min

Mešanje sastojaka

Postepeno dodajte obe vrste brašna, sol, maslinovo ulje i na kraju semenke. Zatvorite poklopac mini pekare i pokrenite izabrani program. Iako većina mini pekara ima iste ili jako slične programe i nazive istih, s tim da mogu da postoje sitne razlike. Odaberite program koji vama najviše odgovara, a ako niste sigurni, možete da odaberete osnovni program.

3
Done
3-4h

Pečenje

Vreme pečenja će varirati u zavisnosti od modela mini pekare i programa koji ste odabrali, ali obično traje između 3 i 4 sata. Kada program završi, pažljivo izvadite hleb iz mini pekare i ostavite ga da se ohladi na rešetki barem 30 minuta pre sečenja. Hlađenje omogućava da se hleb stegne, što olakšava sečenje. Pre sečenja hleba ne zaboravite izvaditi metlice za mešanje.

nedim

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
integralni hleb
previous
Integralni hleb recept
banana hleb
next
Banana hleb recept
integralni hleb
previous
Integralni hleb recept
banana hleb
next
Banana hleb recept

Add Your Comment