0 0
Integralni hleb recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

360 ml tople vode
2 kašičice suvog kvasca
1 kašičica šećera (ili meda)
500 g integralnog pšeničnog brašna
1,5 kašičica soli
2 kašike maslinovog ulja

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Integralni hleb recept

Jednostavan recept za integralni hleb

Features:
 • Gluten Free
 • Vegan
Cuisine:
  • 3h 30min
  • Easy

  Ingredients

  Directions

  Share

  U svakodnevnoj potrazi za zdravijim izborima u ishrani, integralni hleb ističe se kao jednostavan, ali izuzetno koristan izbor. Ovo je bazni recept za integralni hleb koji dodatno možete da prilagođavate vašim željama. Ako želite, možete dodati dodatne sastojke u testo pre pečenja, kao što su semenke suncokreta ili lana, za dodatnu teksturu i nutritivne vrednosti. Uživajte u domaćem, zdravom integralnom hlebu koji je savršen kao prilog ili kao osnova za raznovrsne obroke.

  Steps

  1
  Done
  5-10min

  Aktivacija kvasca

  U malu posudu sipajte toplu vodu (ne prevruću, optimalna temperatura je oko 37°C). Dodajte suvi kvasac i šećer ili med, pa blago promešajte. Ostavite smesu na toplom mestu oko 10 minuta ili dok ne postane penušava. Ovo pokazuje da je kvasac aktiviran.

  2
  Done
  10min

  Priprema ostalih sastojaka

  Ako vaša mini pekara ima opciju mešanja testa, sve sastojke možete direktno da dodate u nju i pustite da obavi ovaj dio posla umesto vas. Ako nemate tu opciju, u zasebnu veću posudu sipajte integralno pšenično brašno i dodajte so. Dobro promešajte suve sastojke, a zatim dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Mešajte dok se ne sjedine svi sastojci i ne formira se testo. Testo prebacite u posudu mini pekare.

  3
  Done
  3-4h

  Pečenje

  Postavite mini pekaru na program za integralni hleb. Ako vaša pekara ima opciju za tamnost korice, podesite po želji. Zatvorite poklopac i pokrenite program. Pečenje obično traje oko sata, u zavisnosti od modela mini pekare. Nakon završetka pečenja, pažljivo izvadite hleb iz pekare i ostavite ga na rešetki da se ohladi najmanje 30 minuta pre sečenja. Ovo omogućava da se tekstura hleba stabilizuje i da se hleb lakše reže. Nemojte zaboraviti da izvadite mešalice iz hleba.

  nedim

  Recipe Reviews

  There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
  pečena pastrmka
  previous
  Pastrmka recept
  domaći hleb
  next
  Domaći hleb recept
  pečena pastrmka
  previous
  Pastrmka recept
  domaći hleb
  next
  Domaći hleb recept

  Add Your Comment