Replica Patek Philippe
Journe is actually separate with the rest of the industry for numerous reasons.The final results of replica patek philippe the tests are continuously checked and many types of email address details are stored.
SZO UPOZORAVA! SVET SE NALAZI NA PREKRETNICI: Neke zemlje na "opasnom putu" zbog eksponencijalnog rasta zaraženih - Recepti
Vesti

SZO UPOZORAVA! SVET SE NALAZI NA PREKRETNICI: Neke zemlje na “opasnom putu” zbog eksponencijalnog rasta zaraženih

izvor: jutjub printskrin
Share
Twitter

Prema podacima SZO, u svetu je potvrđeno više od 42,3 miliona slučaja infekcije

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je danas da je juče oboren novi svetski rekord kad je reč o broju zaraženih virusom korona, treći dan zaredom.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kod 465.319 lica potvrđena je infekcija virusom korona u poslednja 24 časa, što je više u odnosu na dan ranije – 449.720, dok je u četvrak taj broj iznosio 437.247.

SZO upozorava da su neke zemlje na “opasnom putu” zbog eksponencijalnog rasta broja zaraženih.

Prema podacima SZO, u svetu je potvrđeno više od 42,3 miliona slučaja infekcije, dok je blizu 1,15 miliona umrlo, uključujući 6.570 u subotu, objavljeno je na sajtu ove organizacije.

Skoro polovina svih jučerašnjih novih slučajeva registrovana je u Evropi, gde je u jednom danu potvrđena infekcija kod 221.898 lica.

Ukupno je u Evropi potvrđena infekcija kod više od devet miliona ljudi.

– Na ključnoj smo prekretnici u ovoj pandemiji, posebno u severnoj hemisferi – rekao je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus novinarima u petak, 23. oktobra.

On je rekao da će narednih nekoliko meseci biti veoma teški, te da su neke zemlje na opasnom putu.

– U previše zemalja vidljiv je eksponencijalni rast slučajeva zaraženih pa su bolnice i odeljenja intenzivne nege blizu ili su već prekoračile svoje kapacitet, a tek smo u oktobru – rekao je on.

Dodao je da SZO apeluje da svetski lideri odmah preduzmu mere, spreče nepotrebne smrtne ishode, kolaps zdravstvenih sistema i novo zatvaranje škola.

Izvor: Srbijadanas.com

Share
Twitter
Tagoviprekretnica szo
Loading...