Vesti

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION: Skrivala trudnoću, pa se porodila na tavanu i ubila bebu !

izvor: jutjub printskrin
Share
Twitter

Lejla Elkasović (20) i njena majka Hanča Elkasović (42) iz Bužima u narednim danima izjasniće se o krivici po optužnici Kantonalnog tužilaštva u Bihaću za čedomorstvo

Majci bebe i njenoj saučesnici preti maksimalno do pet godina robije u skladu sa Krivičnim zakonom FBiH. Nakon što su provele mesec dana u pritvoru, nakon hapšenja u avgustu prošle godine, trenutno se nalaze na slobodi, piše Srpskainfo.

Slučaj koji je šokirao region dogodio se u avgustu prošle godine na tavanu porodične kuće Elkasovića u Bužimu. Tada devetnaestogodišnja Lejla svo vreme je skrivala trudnoću od članova porodice, noseći široku odeću. Niko od članova porodice nije ni posumnjao da je u drugom stanju, do 16. avgusta kada je otišla na tavan.

Kada je dobila trudove otišla je na tavan, a za njom je pošla i njena majka Hanča. Nakon poroda majci je rekla da bebu ne želi zadržati, pa su je obe sa zajedničkim umišljajem ugušile i umotale u deku – objasnio je izvor iz istrage.

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je nedavno optužnicu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona protiv Hanče Elkasović (42) iz Bužima i njene kćerke Lejle Elkasović (20) iz Bužima zbog čedomorstva.

Optužnicom im se stavlja na teret da su čedomorstvo počinili 16. avgusta prošle godine oko 4.30 časova u Bužimu, u naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući.

Nakon što se Elkasović Lejla porodila u prisustvu svoje majke Elkasović Hanče, Lejla je rekla majci da ne želi to dete. U nameri da usmrte novorođenče, majka bebe i baka dogovorile su tako da tek rođenu bebu ubiju tako što će je ugušiti.

– Hanča je makazama prerezala pupčanik novorođenčeta, a da ga pritom nije zavezala, a potom je celo telo deteta potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku i ostavila dete na pod pored kreveta gde je ležala Lejla. Na ovaj način su ostavile bebu bez kiseonika, usled čega je došlo do smrti deteta iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usled mehaničkog začepljenja nosa i usta – navodi se u optužnici koju je potvrdio Kantonalni sud u Bihaću.

Iz Tužilaštva ističu da je osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza, a prvenstveno nalazom i mišljenjem veštaka sudske medicine i patologije. U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivici optuženih kod Kantonalnog suda u Bihaću.

Izvor: Alo.rs

Share
Twitter
Tagovibeba region slucaj sokirao tavan trudnoca
Loading...