Vesti

Ovo je prava i jedina istina o Briselskom sporazumu i “srpskom priznavanju Kosova”!

izvor: instagram printskrin
Share
Twitter

Pre nekoliko dana u medijima se pojavila vest da će Srbija u Briselu dobiti ultimatum o priznavanju tzv. Kosova, međutim, od toga neće biti ništa, makar kada je naša strana u pitanju.

Zvaničnici koji odlaze svako malo za pregovarački sto, upućuju na to da je srpska strana ispunila sve dosadašnje zahteve, naspram albanske koja svoje neispunjavanje pokriva žestokim napadima da je “priznanje jedina opcija”.

Stari kontinent je ostao nem na informacije o ultimatumu, blago demantujući da takav sporazum postoji, dok je naravno iz Beograda stav jasan – neprihvatljivo!

Dok se kosovski Albanci ponose zločinima OVK i žele da budu nagrađeni za iste u vidu dobijanja teritorije, pa i da sprovedu zakon za zaštitu terorista, Srbija ne odustaje od svog suvereniteta i pokazuje korektnu saradnju u svakom polju, naročito kada se radi o suđenju vojnim licima.

Naša strana poštuje datu reč, nema lobiranja za povlačenjem priznanja, dok sa druge strane Albanci ne prestaju sa lobiranjem za priznanje iako je prethodno dogovor sa Belom kućom bio da se sa tim stane – momentalno.

Od ideje da se asfaltiraju Dečani, utamniče Nemanjići i sve ono što je srpsko, istorijski važno za naše narodno postojanje, ne preskače se nijedan trenutka da se unizi naš narod na Kosovu, njegov integritet, a posebno zastrašivanje onih koji se vraćaju u svoje domove.

Promovisanje velike Albanije, razne nebuloze te vrste, “prisvajanje ajvara”, provokacije na društvenim mrežama… Srbija se trudi da ostane nema i da ostavi po strani nerelevantne i neistinite informacije koje nemaju mesta za pregovaračkim stolom, ali, očigledno da je tako nešto neizbežno.

A što se ultimatuma tiče, on ne može da postoji u formi papira koji bi naterao srpske državnike da priznaju teritoriju koja oduvek pripada Srbiji.

Obećanje o ulasku u Evropsku uniju zarad priznavanja Kosova, to je stavka koja se pominje kao deo “novog sporazuma”, odnosno ultimatuma… Takav papir je “mrtvorođen”.

Izvor: Srbijadanas.com

Share
Twitter
Tagovibrisel kosovo priznanje sporazum
Loading...