Vesti

NASTAVLJA SE HISTERIČNA ANTISRPSKA KAMPANJA: Grupi od 20 medicinskih radnika zabranjeno da kroče na KiM !

Share
Twitter

Priština je još jednom pljunula na čovečnost i pokazala da su tekovine evropske civilizacije na samoproglašenom Kosovu mrtvo slovo na papiru.

– Nema jasnije i ogoljenije potvrde da je u Prištini šovinizam proklamovan kao društvena vrednost, i da u atmosferi mržnje koju sistematski stvaraju prištinski politikanti, nema mesta ni za najelementarnije obzire humanosti – saopštila je Kancelarija za KiM.

Srpski zdravstveni radnici, kako se ističe, sprečeni su da stupe na Kosovo i Metohiju, iako su tamo rođeni i proveli veći deo svog života, pod izgovorom da nemaju kosovske radne dozvole.

– Prema njima je na taj način počinjen dvostruki zločin, jer nakon što su bili primorani da se svojevremeno, pred podivljalim albanskim šovinizmom sklone u centralnu Srbiju, sada im se ne dozvoljva ni da ispunjavaju svoju humanu dužnost, kao što su to činili i do sada, ne praveći razliku po veri ili naciji – kaže se u saopstenju.

Koristeći besmislene administrativne izgovore, naglašava Kancelarija za KiM, Priština je još jednom pljunula na čovečnost i pokazala da su tekovine evropske civilizacije na samoproglašenom Kosovu mrtvo slovo na papiru.

Zato zahtevamo od međunarodne zajednice i njenih predstavnika na terenu da zauzmu najoštriji stav prema ovakvoj antihumanoj i zločinačkoj praksi, ističe se u saopštenju.

Izvor: Srbijadanas.com

Share
Twitter
Tagoviantisrpska histericna kampanja nastavlja
Loading...