Vesti

DR KON UPOZORAVA: Procenat zaraženih korona virusom se smanjio, ali ova STVAR je NAJZNAČAJNIJA !

izvor: jutjub printskrin
Share
Twitter

Prof. dr Predrag Kon, epidemilog i član Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa, rekao je da se preporučuje starijima od 65 godina i hroničnim bolesnicima da izbegavaju korišćenje gradskog prevoza koliko je to moguće.

On je podsetio da je sada najvažnija lična odgovornost i napomenuo da je izuzetno zadovoljan kada je u pitanju funkcionisanje gradskog prevoza.

– To je sasvim dobra situacija, nema preteranih gužvi. Ne mislim da će ih biti neko vreme. Što se tiče kafića, nije jednako ponašanje građana u svom centru grada i na periferiji. To mi saopštavaju moji prijatelji. Uglavnom je u najsuvljem centru Beograda nešto gušću smeštaj. Čak i to nije toliko strašno. Evo i ovde na Dorćolu, vidim da se uglavnom poštuju te mere. Osim nekad kad se nađu neka društva, pa budu na jednom mestu u kafiću, ali to nije uglavnom opšta pojava – pojasnio je dr Kon.

On se osvrnuo i na poslednje podatke o broju zaraženih i umrlih od posledica Kovida-19.

– Svakako je 95 obolelih značajna brojka, ali virus je prisutan. Ne možemo govoriti da je sve gotovo sve dok je virus tu. Tek kada bude 28 dana nula onda možemo da kažemo da epidemije više nema. Kada redovno bude ispod jedan odsto zaraženih u odnosu na broj testiranih, to će biti sporadični slučajevi. Potom ćemo imati neki dan nula, pa će se ponovo pojavljivati sve dok se ne desi da 28 dana nemamo zabeležene slučajeve.

Izvor: Srbijadanas.com
Share
Twitter
Tagovi procenat upozorava virusom zarazenih
Loading...